
I always struggle to find a good quality vegan chocolate here in Dubai. Occasionally I discover a brand and then I never find the same one again. So, I decided to do my own chocolate at home. I experimented few combinations and this recipe is the best so far. It is simple, easy, healthy and very yummy.
Dubai’de iyi kalite vegan çikolata bulmakta çok zorlanıyorum. Bir marka buluyorum hoşuma gidiyor sonra gidip aynısını bulamıyorum. Sonunda dedim ki ben en iyisi kendi çikolatamı kendim yapayım. Bir kaç denemeden sonra en iyi kombinasyonu yakaladım. Çok kolay, hızlı, sağlıklı ve aşırı lezzetli.

INGREDIENTS(66Kcal per piece 1/6):
- 1 cup organic cacao powder
- 2 table spoon tahini or coconut oil
- 2 table spoon peanut or almond butter
- 2 table spoon coconut or almond milk
Mix all the ingredients with a spoon until it became a thick, creamy paste. If you like milk chocolate, you can put less tahini and more milk. Once the paste is ready, place on a baking paper or in a mold and give it an even shape. At this stage you can add nuts or dry fruits of your choice. Place in the fridge over night or 2 hours in the freezer for faster result. Serve it with a cup of coffee or grate it on desserts. Enjoy.
Stay safe.
MALZEMELER(parça başı -1/6- 66 kalori):
- 1 su bardağı organik kakao tozu
- 2 yemek kaşığı tahin veya h.cevizi yağı
- 2 yemek kaşığı fıstık veya badem ezmesi
- 2 yemek kaşığı h.cevizi veya badem sütü
Tüm malzemeleri bir kaşık yardımıyla yoğun, kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırın. Eğer sütlü çikolatayı daha çok seviyorsanız, süt miktarını artırıp, tahin miktarını azaltabilirsiniz. İstediğimiz kıvamı alınca pişirme kağıdına veya istediğiniz bir kalıba yerleştirip şekil verin. Bu aşamada çikolatanın üstüne fındık, fıstık veya kuru meyve ekleyebilirsiniz. Buz dolabında 1 gece veya dondurucuda 2 saat bekledikten sonra çikolatanız hazır. Kahve yanında veya tatlıların üstüne rendeleyerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Sağlıkla kalın.