
My favorite Turkish salad. Walnuts and pomegranate sauce make the difference in taste. It is sweet, salty and tangy.
If you like to try something different this weekend, give this Turkish recipe a go. You won’t regret it!
Bu benim açık ara en sevdiğim Türk salatası. Ceviz ve nar ekşisinin yarattığı tatlı, tuzlu ve ekşi tada bayılıyorum. Yabacılarla da bu lezzeti paylaşmak istedim.
Eğer siz de bu hafta sonu farklı ne yapsam diye düşünüyorsanız bu tarife bir şans verebilirsiniz.
INGREDIENTS (75Kcal per serving):
- 3 tomatoes, diced in cubes
- 2 cucumbers, diced in cubes
- 1 long sweet chili, finely chopped
- 1 bunch wild rocket, rinsed
- 1 cup walnuts, finely chopped
For salad dressing:
- 2 Tbsp olive oil
- 1/2 cup pomegranate sauce or balsamic vinegar
- 1 Tbsp sumac
- 1/2 tsp salt
Prepare the dressing in a mixing bowl and keep it aside while dicing the veggies. Once everything is ready, transfer them into a large mixing bowl and pour the dressing over. Toss it until everything is covered with the dressing. Taste to adjust the salt if necessary. Transfer into a serving dish and decor with some extra rocket leaves and walnuts. Enjoy!
MALZEMELER (servis başına 75 kalori):
- 3 adet domates, küp küp doğranmış
- 2 adet salatalık, küp küp doğranmış
- 1 adet çarliston biber, ince kıyılmış
- 1 demet roka, durulanmış
- 1 su bardağı ceviz içi, ince kıyılmış
Salata sosu için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı nar ekşisi veya balzamik sirke
- 1 yemek kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı tuz
Salata sosu malzemelerini bir kapta karıştırın. Sos bir kenarda beklerken salata malzemelerini doğrayın. Hepsi hazır olunca salata kabına aktarıp, sosu malzemelerin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Servis etmeden önce tadına bakın ve eğer gerekiyorsa tuzunu ayarlayın. Servis tabağına aktarıp ekstra roka ve ceviz içiyle süsleyin. Afiyet olsun!